Ciorbă de varză dulce

Ciorba de varză dulce își face loc în dietele noastre alimentare mai cu seamă în perioada de post. Pregătită la foc mic sau în oala sub presiune, se spune că ne-ar ajuta și să scăpăm de excesul de grăsime din organism. Una peste alta, ciorba de varză dulce se pregătește rapid, este hrănitoare, aspectuoasă și ieftină. Vom avea nevoie de o varză medie, pe care o curățăm de primele frunze și de cotor, urmând să o tocăm fideluță. Într-o oală cu câteva linguri de ulei de măsline și apă, se înăbușă o ceapă galbenă tăiată marunt împreună cu un morcov dat pe răzătoarea mare. După ce s-au înmuiat bine, se adaugă un ardei roșu tăiat fin, o felie mică de țelină și puțină albitură, tăiate și acestea în cuburi mici. Se lasă și aceste legume din urmă să se înăbușe, apoi adăugăm varza dulce și 2-3 litri de apă și lăsăm să fiarbă la foc mediu. Se adaugă apoi roșii în suc propriu tocate mărunt și se acrește cu borș proaspăt după gust. Se gustă de sare și piper și se mai lasă să dea câteva clocote. La final, se trage oala de pe foc și se presară ciorba de varză dulce cu mărar proaspăt tocat fin.

Sursă foto – http://www.bitchinfrommelanieskitchen.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*