Ciorbă de varză cu afumătură

În zilele reci de toamnă și de iarnă, ce ne poate încălzi mai bine decât o ciorbă de varză cu afumătură delicioasă și hrănitoare? Nici nu trebuie să fie un preparat greu sau plin de grăsime, pentru că putem folosi mușchi afumat sau afumătură cât mai slabă. Se poate opta, desigur, și pentru costiță sau ciolan afumat de porc. Dacă afumătura este prea sărata, o vom ține câteva ore la desărat apoi o vom fierbe în 3 litri de apă. Cât afumătura fierbe, se curăță și se taie în cuburi potrivite o ceapă, un morcov, un ardei roșu și albitură după gust. Când afumătura este fiartă aproape în întregime, adăugăm legumele pregătite și lăsăm să fiarbă împreună 15 minute, timp în care curățăm o varză dulce de foile exterioare și de cotor. Tăiem varza fideluță și o punem la fiert peste legume și afumătură pentru 20 de minute. La fel de bine, se poate folosi o varză murată desărată. Punem în ciorbă câteva linguri de bulion, sare, piper și, dacă este cazul, o acrim cu borș. Lăsăm să clocotească încă puțin, apoi stingem focul la oală și aromatizăm ciorba de varză cu afumătură cu mărăr și pătrunjel proaspăt.

Sursă foto – https://www.seriouseats.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*