Ciorbă de văcuță țărănească

Ciorba de văcuță țărănească suprinde întotdeauna prin aromele sale, prin consistență, dar și prin aspect. Este un fel de mâncare tradițional, îndestulător și plin de vitamine. Iar dacă o pregătim într-o oală sub presiune, vom savura o ciorbă delicioasă în scurt timp. Se pune la fiert carnea de văcuță cu un praf de sare și avem grijă să obținem o zeamă cât mai limpede. Între timp, ne ocupăm de legume, și anume curățăm și tăiem în cuburi potrivite o ceapă galbenă, un ardei roșu, un morcov, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o felie de rădăcină de țelină. Când carnea este aproape fiartă, adăugăm în oală legumele pregătite și le lăsam să fiarbă împreună 20 de minute. Cum nu avem vreme de pierdut, pregătim acum câteva buchețele de conopidă, o jumătate de cană de mazăre, câteva păstăi verzi, opțional boabe dulci de porumb și patru cartofi pe care îi curățăm și îi tăiem în cuburi. Vom pune și aceste legume la fiert timp de 15 minute, apoi adăugăm bulion sau suc de roșii, sare și piper și acrim după gust cu borș, zeamă de lămâie sau zeamă de varză murată. Lăsăm ciorba să clocotească 2-3 minute, apoi stingem focul la oală. Ciorba de văcuță țărănească se presară cu verdeață și se servește cu smântână și ardei iute.

Sursă foto – https://www.taste.com.au

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*