Ciorbă de văcuță cu smântână

Ciorba de văcuță cu smântână, deși necesită un timp mai lung de preparare, aduce cele mai multe laude gospodinelor. Este o mâncare rustică, plină de tot ce-i mai sănătos, îndestulătoare și tare delicioasă. Va necesita carne de văcuță cât mai fragedă, care se fierbe mai ușor, legume din belșug și verdeață proaspătă. Așadar, carnea de văcuță tăiată cuburi se pune la fiert, iar în acest timp curățăm și tăiem în cubulețe potrivite o ceapă uscată, un morcov, un ardei roșu, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o felie de rădăcină de țelină. Când carnea este aproape fiartă, adaugăm legumele pregătite și lăsăm să fiarbă împreună preț de 20 de minute. Între timp, curățăm și tăiem în cuburi patru cartofi și mai pregătim câteva păstăi, o mână de mazăre, puțină conopidă ruptă în mici buchete și boabe de porumb. Adăugăm și aceste legume în oală și le fierbem pentru un sfert de oră. Se adaugă suc de roșii sau bulion, borș sau zeamă acră de varză, sare și piper după gust. Se lasă ciorba să mai clocotească două minute, apoi tragem oala de pe foc. Pătrunjelul și mărarul proaspăt se vor înțelege de minune cu această ciorba de văcuță cu smântână.

Sursă foto – https://www.yelp.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*