Fiind atât de sănătoasă, ștevia trebuie neaparăt introdusă în regimul alimentar pe timp de primăvară, atunci când piețele ne îmbie cu tot felul de frunze și verdeață. La rândul ei, ciorba de ștevie este foarte populară primăvara și nici nu este greu de preparat. Veți avea nevoie de 3-4 legături de ștevie, 4-5 fire de ceapă verde, doi morcovi, precum și de câteva linguri de bulion, borș pentru acrit după gust, un ou, sare, piper și, desigur, leuștean proaspăt. Ștevia se curăță de cozi, se spală foarte bine sub jet puternic de apă și se pune la fiert în apă fierbinte câteva minute. După ce am opărit-o, scoatem ștevia într-o strecurătoare, urmând să o tocăm mărunt. Ceapa verde se taie rondele și se înăbușă în puțin ulei de măsline amestecat cu apă. Peste ceapă, adăugăm morcovul tăiat în cubulețe mici, urmat apoi de ștevie. Peste toate legumele înăbușite, se toarnă aproximativ 2 litri de apă și se lasă la fiert un sfert de oră. Condimentăm ciorba de ștevie cu sare, piper și bulion și o acrim cu borș după gust. Lăsăm să mai dea câteva clocote, o subțiem cu un ou, apoi o tragem de pe foc și presărăm leuștean proaspăt.
Sursă foto – https://marinasprimalcooking.wordpress.com