Ciorbă de spanac

Ciorba de spanac este vedeta dietelor alimentare pe timp de primăvară, întrucât este un preparat ieftin, se gătește rapid, dar mai presus de toate, este foarte sănătos. Pentru a pregăti o ciorbă de spanac gustoasă și plină de substanțe nutritive, vei avea nevoie de aproximativ 500 de grame de spanac proaspăt, doi morcovi, o ceapă uscată și o jumătate de țelină. De asemenea, această ciorbă mai necesită câteva linguri de ulei de măsline, borș sau suc de lămâie pentru acrit, 3 linguri de bulion, sare, piper și verdeață proaspătă. Ce e drept, ciorba de spanac este grozavă cu leuștean. Nu e o ciorbă foarte consistentă, așa că o poți îmbogăți cu fidea, tăiței de casă, cu cartofi sau orez brun. Spanacul se curăță foarte bine și se opărește în apă fierbinte cu sare, apoi se lasă la scurs, urmând să fie tocat mărunt. Într-o oală cu câteva linguri de ulei de măsline și puțină apă se înăbușă ceapa tăiată mărunt, împreună cu morcovul și țelina date pe răzătoarea mare. Se adaugă peste legumele înăbușite cartofii, orezul sau tăițeii și se lasă la fiert, urmând apoi să adăugăm spanacul și bulionul. Se condimentează cu sare, piper, se acrește cu borș sau lămâie, iar după ce ciorba de spanac mai dă câteva clocote, o tragem de pe foc și presărăm leuștean tocat mărunt.

Sursă foto – https://anotherfoodieblogger.wordpress.com

Ai ceva de adăugat?...

*