Ciorbă de salată

Ciorba de salată se prepară mai cu seamă primăvara, atunci când tarabele din piață sunt pline cu fel de de fel de frunze și verdeață proaspătă. Pentru această ciorbă, veți avea nevoie de două sau trei căpățâni de salată verde sau creață. La fel de bine, se poate face o ciorbă și din măcriș, stevie, lobodă sau urzici. Pe lângă salată, veți mai avea nevoie de 1 litru de lapte, 250 de ml de apă, 4 căței de usturoi, iar pentru a da ciorbei un gust fantastic de afumătură, puteți folosi aproximativ 150 de grame de slănină și o lingură de făină de grâu. Întâi de toate, rupem salata foaie cu foaie și o spălăm bine sub jet puternic de apă, apoi o lăsam la scurs într-o strecurătoare. În oala în care vom face ciorba de salată, punem la călit slănina tăiată în cuburi, iar după ce s-a călit, adăugăm o lingură de făină și o lăsăm să se rumenească puțin. Adăugăm în oală laptele și apa, iar când ciorba a dat în clocot, punem în oala și frunzele de salată, și mai lăsăm să dea din nou în clocot. Când ciorba este gata, adăugăm în oală cățeii de usturoi curățați și pasați sau dați pe răzătoarea mică. După preferințe, ciorba de salată se poate drege în farfurie cu puțină smântână, iaurt, oțet sau suc proaspăt de lămâie.

Sursă foto – https://www.foodnetwork.com

Ai ceva de adăugat?...

*