Ciorbă de salată verde

Ciorba de salată verde poate fi un preparat dietetic și cât se poate de sănătos, dar la fel de bine poate fi îmbogățită cu lapte și smântână grasă, precum și cu câteva jumări proaspete. Pentru a prepara această ciorbă, veți avea nevoie de 2 căpățâni de salată verde, câteva fire de ceapă verde sau o ceapă mare uscată, câteva fire de usturoi verde, mărar, apă, 1 litru de lapte, două gălbenușuri, 250 de grame de smântână grasă sau 500 de ml de iaurt sau Sana, sare, piper, aproximativ 50 de grame de slănină, oțet sau suc de lămâie pentru acrit ciorba. Salata verde se spală bine foaie cu foaie, având grijă să îndepărtați toată murdăria și pământul, apoi o puneți într-o oală cu 500 de ml de apă, și o fierbeți în clocot 5 minute. După ce salata a fiert, o puneți într-o strecurătoare sub jet de apă rece. Dacă folosiți slănină, acum este timpul să faceți jumări. În oala în care veți face ciorba, puneți ceapa verde tăiată rondele la călit în două linguri de ulei și cu un praf de sare, apoi adăugați făina de grâu. Acum, turnați peste ceapă și făină laptele sau apa, salata tăiată mărunt și jumările. Lăsați ciorba să fiarbă în clocote mici aproximativ 10 minute, timp în care tocați mărarul și usturoiul și amestecați-le cu cele două gălbenușuri și cu smântâna sau iaurt. Acest amestec se toarnă peste ciorba din oală și se stinge focul. Ciorba de salată verde se poate acri în farfurie cu oțet sau zeamă de lămâie.

Sursă foto – https://www.joyofkosher.com

Ai ceva de adăugat?...

*