Ciorbă de roșii țărănească

Când tarabele piețelor sunt pline de roșii dulci și moi, ar fi păcat să nu ne răsfățăm cu o ciorbă de roșii țărănească, colorată, sănătoasă și foarte hrănitoare. Nici măcar nu este un fel de mâncare scump și se prepară rapid. În zilele toride de vară, ciorba de roșii țărănească este potrivită și pentru prânz și pentru cină. Vom avea nevoie de roșii moi, pe care le punem la opărit într-o oală cu apă și cu un praf de sare. Când pielea de pe roșii plesnește, e timpul să scoatem roșiile într-o strecurătoare. Separat, curățăm și tăiem în cuburi potrivite un morcov, o ceapă galbenă, o felie de rădăcină de țelină, un păstârnac și un pătrunjel-rădăcină. Fierbem legumele 20 de minute, timp în care decojim roșiile și fie le tocăm mărunt, fie le pasăm cu un blender de mână. Adăugăm piureul de roșii peste legumele fierte, gustăm de sare și piper și acrim ciorba cu borș proaspăt  sau cu zeamă de lămâie. Ciorba de roșii țărănească poate fi presărată cu busuioc sau cu frunze proaspete de pătrunjel tocate fin. La fel de bine, ciorba de roșii poate fi îmbogățită cu orez, fidea cuiburi sau tăiței de casă.

Sursă foto – https://craftingandcooking.wordpress.com

Ai ceva de adăugat?...

*