Ciorbă de rață

Ciorba de rață poate fi un preparat mai altfel în regimul nostru alimentar. Cu puțină răbdare, putem pregăti o ciorbă deosebit de sănătoasă și hrănitoare. Carnea de rață fierbe ceva mai greu decât puiul din comerț, dar o oală sub presiune rezolvă această problemă. În plus, ciorbele pregătite în oala sub presiune păstrează mult mai multe substanțe nutritive decât cele pregătite în mod obișnuit. Prin urmare, puneți la fiert carnea de rață cu un praf de sare. În timp ce carnea fierbe, curățați, spălați și tăiați în cuburi potrivite un morcov, o bucată mică de țelină, un ardei roșu sau verde, un păstârnac și o rădăcină de pătrunjel. Două cepe uscate se taie cât mai mărunt cu putință. După ce carnea de rață a fiert aproape în întregime, adăugați în oală și legumele pregătite pentru a le fierbe împreună 20 de minute. Pentru un plus de savoare, adăugați câteva linguri de bulion gros sau roșii din conservă tăiate mărunt. Ciorba de rață se poate acri cu borș sau cu zeamă de varză caldă. După ce ați acrit, lăsați ciorba să dea câteva clocote, apoi stingeți focul la oală. Ciorba de rață se presară cu leuștean proaspăt și se servește cu pâine proaspătă.

Sursă foto – http://goodthingsmagazine.com

Ai ceva de adăugat?...

*