Ciorbă de pui cu tăiței

Ciorba de pui cu tăiței amintește multora de copilărie și de locurile natale. Partea bună este că se gătește ușor, rapid, este un preparat sănătos și tare hrănitor. Se poate folosi carne de pui după preferință, precum aripi, ciocănele, spinare, gât, măruntaie. Se pune carnea la fiert într-o oală cu 3 litri de apă și vom avea grijă să colectăm spuma care se formează la suprafață. În paralel, curățăm și tăiem în cuburi mici o ceapă uscată, un ardei gras, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o felie de rădăcină de țelină și un păstârnac. Când carnea nu mai formează spumă, adăugăm legumele și le fierbem 20 de minute. În acest timp, vom pregăti tăițeii. Dintr-o sută de grame de făină, un praf de sare și un ou se face un aluat elastic care se întinde într-o foaie mare și se taie în fâșii mici și înguste. Când legumele au fiert, adăugăm tăițeii, sare, piper și borș după gust. Mai lăsăm ciorba să dea câteva clocote, apoi o tragem de pe foc. În final, ciorba de pui cu tăiței se presară cu pătrunjel și mărar și se servește cu un pic de smântână.

Sursă foto – http://jennsfoodjourney.blogspot.com

Ai ceva de adăugat?...

*