Ciorbă de pui cu smântână

Ciorba de pui este hrănitoare și gustoasă, iar dacă este acompaniată și de puțină smântână, cu atât este mai îmbietoare. Se poate servi la cină, atunci când doriți să mâncați ceva ușor și nutritiv, iar copiiilor cu siguranță le va plăcea după orele petrecute la școală. Într-o oală cu 3-4 litri de apă se pune la fiert carnea de pui, și-anume pulpe cu spată, aripi, spinare, gât și măruntaie. Se va îndepărta spuma care se formează la suprafață ori de câte ori va fi necesar. Între timp, se curăță și se taie în cuburi potrivite legumele, adică un morcov, o felie de rădăcină de țelină, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o ceapă și un ardei gras. Desigur, se mai poate completa și cu dovlecei, praz sau cuburi de gulii. Când carnea nu mai produce spumă, se pun la fiert timp de 15-20 de minute legumele pregătite. Cât timp fierb legumele, se curăță 3-4 cartofi și se taie în cuburi. Îi vom adăuga și pe aceștia în oală și îi lăsăm să fiarbă un sfert de oră. Apoi adăugăm trei linguri de bulion, fidea sau tăiței de casă și borș proaspăt. Lăsăm ciorba să mai clocotească puțin apoi tragem oala de pe foc. Ciorba de pui se presară cu verdeață tocată cât mai fin și se servește cu smântână.

Sursă foto – http://chefmommy-brandao.blogspot.com

Ai ceva de adăugat?...

*