Ciorbă de pui cu legume

Ciorba de pui cu legume este poate cea mai populară ciorbă de pe mesele românilor. Perfectă pentru zilele reci, nutritivă atunci când suntem răciți sau bolnavi și pe placul celor mici, ciorba de pui știe să își facă loc în regimul nostru alimentar. Pentru a pregăti rapid o ciorbă de pui gustoasă și bogată, vom pune la fiert carnea, adică pulpe cu spată, spinare,aripi și gât. Pieptul de pui poate fi pus în evidență de alte mâncăruri. Vom avea grijă să colectăm spuma ori de câte ori va fi necesar. Între timp, curățăm, spălăm și tăiem după plac o ceapă, un morcov, un ardei roșu, o rădăcină mică de țelină, o rădăcină de pătrunjel și un păstârnac. După ce carnea nu mai formează spumă, adăugăm în oală legumele și le lăsăm să fiarbă împreună 20 de minute. Unele persoane preferă ciorba de pui cu fidea, alții cu cartofi, iar cei mai mulți adăugă și cartofi și fidea. După ce au fiert toate legumele, se acrește ciorba cu 400 ml de borș, se adaugă câteva linguri de bulion și se condimentează cu sare și piper. Se lasă ciorba de pui cu legume să mai dea câteva clocote, apoi se stinge focul și se presară cu mărar, pătrunjel și leuștean proaspăt.

Sursă foto – https://gluten-free-zen.com

Ai ceva de adăugat?...

*