Ciorbă de praz

Ciorba de praz poate fi antidotul perfect atunci când organismul îți este pus la încercare de o răceală agresivă. Este o mâncare plină de nutrienți, culoare și savoare. Ciorba de praz se pregătește și foarte ușor. Vei avea nevoie de cât mai multe legume proaspete, precum ceapă, morcovi, țelină, rădăcină de păstârnac, rădăcină de pătrunjel și, desigur, 2-3 fire de praz. Pentru un plus de arome, mai ai nevoie de suc de roșii, verdeață proaspătă, sare, piper, borș sau suc de lămâie pentru acrit ciorba. Legumele se curăță, se spală și se taie în cuburi, cu excepția prazului, care se taie în rondele. Se pun toate legumele la fiert timp de 20-30 de minute într-o oală cu apă fierbinte și cu un praf de sare. După ce au fiert, se adaugă sucul de roșii și borșul, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă să dea câteva clocote. La final, se presară leuștean sau pătrunjel proaspăt. La fel de bine, puteți să omiteți borșul și să acriți ciorba de praz direct în farfurie cu suc proaspăt de lămâie.

Sursă foto – https://www.errenskitchen.com

Ai ceva de adăugat?...

*