Ciorbă de potroace

Ciorba de potroace se servește, adesea, după nunți, petreceri, sărbători sau după noaptea de Revelion, și asta pentru că se spune despre această ciorbă că ar fi leacul perfect împotriva mahmurelii. Ciorba de potroace este o ciorbă pe bază de carne, acrită cu zeamă de varză. În ceea ce privește carnea, se poate folosi orice tip de carne și măruntaie. Întâi de toate, se vor pune bucățile de carne la fiert și se va colecta spuma de câte ori va fi necesar. Între timp, se curăță, se spală și se taie în cuburi mici un morcov, o bucată mică de țelină, o rădăcină de păstârnac și una de pătrunjel. Se taie mărunt o ceapă mare galbenă și un ardei roșu. După ce carnea nu mai produce spumă, se adaugă în oală toate legumele și se fierb aproximativ 20-30 de minute, după care se pot pune la fiert și câțiva cartofi tăiați cuburi. Ciorba de potroace poate să conțină fidea cuiburi sau o ceașcă mică de orez. După ce au fiert toate, se adaugă sucul de roșii și se lasă să mai dea câteva clocote. În cele din urmă, se acrește treptat ciorba cu moare de varză caldă. Se condimentează cu sare, piper și se presară o mână de leuștean proaspăt.

Sursă foto – http://www.turkeyfarmersofnovascotia.com

Ai ceva de adăugat?...

*