Ciorbă de pește

Ciorba de pește se prepară în nenumărate feluri, așa încât poate fi savurată cu plăcere de adulți, dar poate fi servită și copiilor. Ca să iasă cât mai gustoasă, ciorba ar trebui gătită din mai multe specii de pește, ba chiar și din capete. În general, resturile și capetele dau gust foarte bun ciorbei. Se poate prepara totuși și din câteva fileuri de pește, curățate de solzi și spălate foarte bine. Dacă aveți o cantitate mare de pește și capete, veți fierbe carnea cel puțin o oră, iar dacă folosiți fileuri, 30 de minute de fierbere sunt suficiente. La un loc cu carnea de pește, se adaugă și legume întregi precum ceapă, ardei roșu, gogoșar galben, morcov, țelină, păstârnac și pătrunjel. După fierbere, se scot legumele și bucățile de pește pe un platou și se lasă la răcit, timp în care apa în care au fiert toate ingredientele se strecoară și se transferă, eventual, într-o altă oală. În zeama strecurată și cât se poate de limpede, se adaugă legumele tăiate cuburi sau pasate cu ajutorul unui blender de mână și carnea de pește curățată bine de oase. La final, se poate acri cu borș sau cu zeamă de lămâie, se adaugă sare și piper după gust, precum și o linguriță de boia dulce sau iute, de preferință bio. Ciorba de pește se presară cu mărar și pătrunjel tocat mărunt și se servește cu mămăligă.

Sursă foto – https://www.lookingatcooking.com

Ai ceva de adăugat?...

*