Ciorba de perișoare de pui este binevenită atunci când dorim o cină ușoară, când nu mai știm ce să îi dăm de mâncare celui mic ca să nu mai facă mofturi, dar și atunci când răceala ne pune la încercare organismul. Este mai ușoară decât ciorba de perișoare de porc sau de vită și se pregătește în timp scurt. Într-o oală cu 3-4 litri de apă vom pune la fiert o ceapă tăiată mărunt, un ardei gras tăiat fâșii mici, un morcov, un pâstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o felie de rădăcină de țelină tăiate în cuburi sau date pe răzătoarea mare. Se fierb legumele cu un praf de sare 20 de minute, timp în care ne ocupăm de perișoare. Vom amesteca 650 de grame de carne de pui măcinată cu 100 grame de orez, cu un ou crud, două linguri de ulei de măsline, sare și cu câteva frunze de pătrunjel tăiate cât mai fin. Se formează perișoare mici și se cufundă în zeama de legume. Se lasă la fiert 20 de minute, după care adăugăm suc de roșii sau patru linguri de bulion, sare și piper și acrim cu borș sau suc de lămâie. Mai lăsăm ciorba de perișoare de pui să dea câteva clocote, apoi o tragem de pe foc și presărăm mărar și pătrunjel proaspăt din belșug.
Sursă foto – http://imagecooking.com