Nu încape îndoială că ciorba de perișoare cu smântână este preferata multora atunci când vine vorba de supe și ciorbe hrănitoare. Plină de legume, cu perișoare gustoase și puțin acrită, ciorba de perișoare străbate toate bucătăriile. Pentru așa o ciorbă delicioasă, vom avea nevoie de legume din belșug, adică o ceapă, un morcov, un ardei roșu, o rădăcină mică de țelină, o rădăcină de pătrunjel și un păstârnac. Și de verdeață vom avea nevoie, mai ales de pătrunjel și leuștean proaspăt. Ciorbă de perișoare cu smântână mai necesită și 500 ml de bulion, borș pentru acrit, sare și piper. Perișoarele vor ieși fantastice din 650 de grame de carne tocată de porc amestecată cu 100 grame de orez, două linguri de ulei, un praf de sare și un ou crud. Întâi de toate, curățăm, spălăm și tăiem legumele, apoi le înăbușim în cinci linguri de ulei cu apă. După ce s-au înmuiat, adăugăm în oală cam trei litri de apă și bulionul, lăsăm să dea în clocot, apoi adăugăm și perișoarele. Din acest moment, mai lăsăm la fiert 30-40 de minute, apoi acrim cu borș și condimentăm cu sare și piper. Pătrunjelul și leușteanul proaspăt pot fi adăugate direct în farfurie, alături de puțină smântână.
Sursă foto – https://mexicraverecipes.com