Ciorbă de lobodă roșie

Ciorba de lobodă roșie este un fel potrivit de a aduce primăvara cu toată sănătatea și verdeața ei pe mesele noastre. Este o ciorbă plină de vitamine, de culoare, ieftină și care se prepară rapid. Într-o oală cu câteva linguri de ulei de măsline și  o cană de apă, vom pune la înăbușit 1-2 morcovi curățați și dați pe răzătoarea mare, albitură după gust tăiată în cuburi mici și câteva fire de ceapă verde tăiată în rondele. Se înăbușă legumele timp de 10 minute la foc mic, apoi adăugăm un litru de apă, sare, piper, și lăsăm să fiarbă zece minute. Între timp, curățăm 2-3 legături de ștevie, le spălăm în mai multe ape și le tăiem în fâșii. Adăugăm și ștevia peste legumele fierte deja, lăsăm ciorba să tragă câteva clocote, apoi o acrim cu borș proaspăt, fiert în prealabil. Se gustă de sare, piper și de acru și luăm oala de pe foc. Acum este timpul să adăugăm aproximativ 3 legături de lobodă curățată și tăiată după plac, acoperim oala cu capac și lăsam ciorba la infuzat vreme de jumătate de oră. Ciorba de lobodă roșie se poate servi simplă sau cu puțină smântână.

Sursă foto – https://www.pinterest.com

Ai ceva de adăugat?...

*