Ciorbă de fasole cu afumătură

Ciorba de fasole cu afumătură este o mâncare tare îndrăgită mai ales în anotimpurile reci, și asta pentru că este foarte sățioasă, aromată și se poate servi fie cu ceapă roșie, fie cu ardei iute sau murat. Iar dacă folosiți fasole din conservă, veți reuși să faceți această ciorbă simplă foarte rapid. Prin urmare, veți avea nevoie de o cană de fasole fiartă acasă sau două conserve de fasole (albă, pestriță sau roșie), 500 de grame de afumătură (mușchi, costiță sau ciolan de porc), o ceapă, un morcov, 50 de grame de țelină, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, un ardei roșu, 250 de ml de bulion sau suc de roșii, 500 de ml de borș, verdeață după plac, ulei, sare și piper. Legumele le curățați, le spălați și le tăiați în cuburi. Într-o tigaie cu puțin ulei puneți la călit ceapa împreună cu morcovul, iar după ce s-au înmuiat, adăugați celelalte legume. După ce s-au înmuiat bine toate legumele, adăugați peste ele bulionul și afumătura tăiată în bucăți mici și lăsați să se călească împreună alte cinci minute. Transferați apoi toată compoziția într-o oală, turnați aproximativ 3 litri de apă caldă și lăsați să fiarbă la foc mic jumătate de oră. Adăugați apoi fasolea, borș, sare și piper după gust și lăsați să dea în clocot. La final, stingeți focul și presărați pătrunjel, tarhon sau leuștean proaspăt.

Sursă foto – https://www.artandthekitchen.com

Ai ceva de adăugat?...

*