Ciorba de dovlecei este o idee de cină ușoară și sănătoasă, deloc complicată. Când prea v-ați săturat de carne și vreți să vă sprijiniți organismul cu o porție concentrată de vitamine, ciorba de dovlecei este grozavă. Veți avea nevoie de 2-3 dovlecei, o ceapă, un morcov, un ardei roșu și unul galben, țelină, pătrunjel și păstârnac după plac. Veți mai avea nevoie de suc de roșii, borș, sare și piper și o mână de verdeață. Legumele se curăță, se spală și se taie cuburi. Dovleceii pot fi tăiați cuburi sau dați pe răzătoarea mare. Pentru a prepara o ciorbă de dovlecei cu adevărat dietetică, puneți toate legumele la fiert într-o oală cu apă fierbinte și cu puțină sare timp de 20-30 de minute. La fel de bine, puteți mai întâi să căliți în puțin ulei toate legumele și apoi să le fierbeți. După ce timpul de fierbere a trecut, adăugați sucul de roșii, borșul și condimentați cu sare și piper. Lăsați ciorba de dovlecei să mai dea câteva clocote, apoi stingeți focul și presărați pătrunjel, mărar sau leuștean. Ciorba de dovlecei poate fi acompaniată de fidea, tăiței de casă, găluște de griș sau orez și se poate servi cu puțină smântână.
Sursă foto – https://www.foodandwine.com