Ciorbă de conopidă

Ciorba de conopidă este atât de aspectuoasă, plină de vitamine și de substanțe  nutritive și atât de delicioasă, încât ar fi păcat să o pregătim doar în perioadele de post. Este potrivită și în zilele de vară când organismul deseori respinge mâncărurile grele, dar și când se lasă vreme rece și dorim să venim în ajutor sistemului imunitar cu o porție concentrată de vitamine. Pentru a ne bucura de cât mai mulți nutrienți care se pierd rapid prin fierbere obișnuită, putem pregăti ciorba de conopidă în oala sub presiune. Prin urmare, vom pune la fiert în patru litri de apă o ceapă uscată, doi morcovi, o felie de rădăcină de țelină, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și un ardei gras, toate curățate și tăiate în cuburi potrivite. Fierbem legumele timp de 15 minute, apoi adăugăm o conopidă mai mică ruptă în buchețele mici, iar dacă dorim, putem adăuga pentru culoare și aspect și câteva boabe de porumb și de mazăre. Tot acum, dacă dorim să oferim ceva mai multă consistență ciorbei, vom pune în oală și o cană de linte fiartă în prealabil sau o conservă de linte scursă bine de apă. Mai lăsăm ciorba să fiarbă un sfert de oră, punem apoi 4-5 linguri de bulion, sare, piper și borș proaspăt după gust. Se lasă să tragă câteva clocote, apoi se stinge focul la oală. O mână de pătrunjel tocat fin va da o aromă grozavă ciorbei de conopidă.

Sursă foto – https://www.veganosity.com

Ai ceva de adăugat?...

*