Ciorba de ciuperci este delicioasă, se prepară mai rapid decât ciorba pe bază de carne și este și ieftină. Pentru o ciorbă îndestulătoare sunt suficiente 300-400 grame de ciuperci Champignon, o ceapă uscată, un morcov, albitură după plac și un ardei gras. Veți mai avea nevoie de puțin ulei de măsline pentru călit legumele, smântână și un gălbenuș de ou pentru dres ciorba, doi căței de usturoi și o mână de pătrunjel proaspăt pentru mai multă savoare. Curățați ciupercile de pământ și alte impurități, tăiați-le felii subțiri, apoi curățați, spălați și tăiați legumele după preferință. Într-o oală cu câteva linguri de ulei de măsline, căliți ceapa până se înmoaie, apoi adăugați și celelalte legume să se călească împreună câteva minute. Când toate legumele sunt moi, adăugați în oală ciupercile tăiate, sare, piper, 3-4 căni de apă și fierbeți ciorba la foc mediu. După ce toate sunt fierte bine, mai gustați de sare și piper, asezonați cu doi căței de usturoi pisați și dregeți ciorba de ciuperci cu un gălbenuș de ou amestecat cu 200 ml de smântână. Mai țineți ciorba pe foc două minute și serviți cu pătrunjel proaspăt.
Sursă foto – http://www.eatingwell.com