În afară de faptul că este teribil de gustoasă și sănătoasă, ciorba de ciocănele se prepară și foarte rapid. Nu trebuie decât să curățăm ciocănelele de impurități și de eventualele pene, ba chiar le putem pârpâli puțin, apoi le punem la fiert într-o oală cu 3-4 litri de apă. În timp ce fierbe carnea, vom avea grijă să colectăm toată spuma care se formează la suprafață. În paralel, curățăm și tăiem mărunt legume după preferință. Pentru o ciorbă de ciocănele aromată sunt potrivite legume precum ceapa, morcovul, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, gulia, ardeii grași și rădăcina de țelină. Legumele pregătite se adaugă în oală după ce carnea nu mai formează spumă și se vor fierbe 20 de minute. În acest timp, curățăm patru cartofi medii și îi tăiem în cuburi. Se adaugă cartofii în oală și se fierb un sfert de oră. Punem apoi în ciorbă patru linguri de bulion, fidea cuiburi și borș după gust. Lăsăm să clocotească două minute, apoi tragem oala de pe foc. Ciorba de ciocănele se presară cu mărar și pătrunjel tocate fin.
Sursă foto – https://foodmarriage.com