Ciorba de cartofi cu smântână este o mâncare hrănitoare și tare gustoasă pentru zilele când nu dorim să consumăm carne. Iar dacă avem grijă să o preparăm cu felurite legume, obținem un preparat sănătos și energizant. Pentru că ciorba de cartofi se servește cu smântână, bine ar fi să fierbem legumele fără a le căli în prealabil, tocmai pentru a scădea câteva calorii. Într-o oală cu 3 litri de apă fierbinte se pun la fiert legume după plac, cum ar fi o ceapă galbenă, un ardei gras, un morcov, o gulie și puțină albitură, toate curățate și tăiate în cuburi mici. Se fierb legumele 20 de minute la foc mic, timp în care curățăm și tăiem în cuburi cinci cartofi. Îi vom fierbe și pe aceștia la un loc cu legumele un sfert de oră, iar dacă dorim, odată cu cartofii punem în oală și conopidă ruptă în buchete mici, mazăre sau păstăi. După ce cartofii au fiert, punem 3 linguri de bulion, acrim ciorba cu borș sau zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm ciorba să mai clocotească două minute, apoi o tragem de pe foc și presărăm mărar și pătrunjel proaspăt. Ciorba de cartofi cu smântână poate fi servită ca atare sau cu ceapă roșie.
Sursă foto – http://magda-whatsfordinner.blogspot.ro