Ciorbă de cartofi cu afumătură

Ciorba de cartofi cu afumătură este sățioasă și deosebit de gustoasă. Se prepară mai ales la venirea toamnei, când se instalează zilele friguroase și simțim nevoia să mâncăm ceva fierbinte și îndestulător. Pentru această ciorbă, se poate folosi orice tip de afumătura, precum mușchi, ciolan sau costiță. Dacă afumătura este prea sărată, fie se lasă câteva ore la desărat, fie se aruncă prima apă de fierbere. Prin urmare, carnea desărată se pune la fiert până se desprinde ușor de pe os. Între timp, curățăm, spălăm și tăiem un morcov, o ceapă, un ardei roșu, o rădăcină mică de țelină, o rădăcină de pătrunjel și una de păstârnac. Toate aceste legume se adaugă peste afumătura din oală și se lasă la fiert 20-30 de minute. După ce timpul de fierbere s-a scurs, adăugăm în oală și 4-5 cartofi curățați, spălați și tăiați în cuburi mari. Ciorba împreună cu cartofii se mai fierbe încă douăzeci de minute, apoi se aromatizează cu 250 de ml de bulion și se acrește cu borș după gust. Tot acum se condimentează cu sare și piper. După ce ciorba de cartofi cu afumătură mai dă câteva clocote, se ia de pe foc și se presară deasupra tarhon și pătrunjel. Se poate servi simplă, cu ceapă roșie sau cu puțină smântână.

Sursă foto – https://eatsmarter.com

Ai ceva de adăugat?...

*