Borș de salată verde

Borșul de salată verde ați crede că este un preparat utilizat în dietele drastice, când vreți să slăbiți foarte repede. Ei bine, acest borș de salată verde pe care vi-l prezint, nu-i chiar așa, pe lângă faptul că se drege cu smântână grasă, poate la fel de bine să includă și ceva cărniță, niște coaste afumate, delicioase, asta pe lângă cele 4 ouă destinate omletei din borșul de salată verde.

Bors-de-salata-verde

INGREDIENTE Borș de salată verde:

  • 500 g salată verde
  • 1000 ml de borș
  • 200 g costiță afumată (opțional)
  • 50 g orez
  • 2 căței de usturoi
  • 150 g ceapă verde
  • 40 g făină
  • 4 ouă
  • 80 g smântână
  • pătrunjel verde
  • leuștean
  • ulei
  • sare și piper, după gust

MOD DE PREPARARE Borș de salată verde:

În continuare îți voi prezenta pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a pregăti cel mai bun borș de salată verde.

1. În primul și primul rând, trebuie să te ocupi de salata verde, care trebuie spălată foarte bine înainte de a o opări și de a o lăsa la scurs într-o strecurătoare.

2. Cât timp aceasta se va scurge, călește ceapa verde tocată mărunt împreună cu usturoiul în uleiul bine încins. Când ceapa capătă un aspect sticlos este semnul tău că trebuie să adaugi făina pe care o „stingi” cu o ceașcă de apă.

3. Salata verde, strecurată, o muți acum într-o oală mai mare în care există un litru și jumătate de apă ce a atins punctul de fierbere. După salată este rândul rântașului (a făinii stinse cu apă) să fie turnat în oală, împreună cu costița afumată, perpelită ușor înainte (asta dacă ai decis să o folosești). 4. În grăsimea lăsată de costița afumată sau într-o tigaie curată cu câțiva stropi de ulei pregătești o omletă simplă din cele 4 ouă. Omleta, tăiata, în bucăți micuțe, de forma unor pătrățele, se pune, de asemenea, în oală.

5. A mai rămas orezul de pus, însă nu înainte de a-l fierbe în borș. Acum că toate ingredientele sunt în oală trebuie condimentate, după gust, cu sare și piper și mai trebuie lăsate la fier pentru încă vreo 5 minute.

Borșul de salată verde se servește fierbinte, cu smântână și verdeață tocată mărunt deasupra.

Știati că?

Borșul de salată verde poate fi foarte gustos, însă trebuie să știți faptul că prin fierberea salatei vezi o bună parte din proprietățile sale se pierd.

Specific borș de salată verde:

Românesc

Tipul borșului de salată verde:

Borș de legume

Caloriile borșului de salată verde:

Cu puține calorii

Timpul de preparare a borșului de salată verde:

30-60 minute

Complexitate preparare borș de salată verde:

Redusă

Borș de sărbătoare:

Rețetă pentru tot anul

Ai ceva de adăugat?...

*