Borș de perișoare

Borșul de perișoare este un preparat tradițional, îndestulător și plin cu legume și verdeață care evidențiază perfect savoarea perișoarelor. Se gătește mai ales în zilele reci ale anului, atunci când dorim o mâncare caldă, hrănitoare, dar nu foarte grea. Vom curăța, spăla și tăia în cuburi potrivite legume cât mai multe, precum o ceapă galbenă, un ardei roșu, doi morcovi, un păstârnac, un pătrunjel-rădăcină și o bucată mică de țelină. Punem la fiert toate legumele într-o oală cu trei litri de apă pentru 20 de minute, timp în care ne apucăm să facem perișoare. Putem folosi carne tocată de porc, de pui, de curcan sau amestec de vită și porc. Facem o compoziție din 600 de grame de carne tocată, 100 de grame de orez, un praf de sare, un ou întreg și două linguri de ulei. Dacă se dorește, se poate adăuga în compoziție și câteva frunze de pătrunjel tocate cât mai fin. Se modelează perișoare micuțe și se cufundă în oala cu legume. Se lasă la fiert 20 de minute, apoi adăugăm 4-5 linguri de bulion, sare, piper și borș proaspăt după gust. Se lasă să mai clocotească puțin apoi se stinge focul la oală. Borșul de perișoare se presară cu mărar și pătrunjel și se servește cu smântână și ardei iute.

Sursă foto – https://dorastable.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*