Borș de miel

Borșul de miel nu este chiar pentru oricine. Sunt oameni care nici în ruptul capului nu ar mânca un borș de miel și carne de miel, în general, și asta, în mare parte, din cauza mirosului pe care aceasta îl are. Însă, pentru a-i convinge și pe cei mai mari mofturoși să bage lingura în borșul vostru, o să împărtășesc niște secrete mai jos.

Bors-de-miel

INGREDIENTE Borș de miel:

  • aproximativ 1 kg carne de miel (recomandată carnea cu os, precum cap, gât sau piept, ori toate împreună)
  • 1 ceapă potrivită
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grași
  • albitură (jumătate de țelină și o rădăcină de păstârnac)
  • 2 legături de verdeață (leuștean și pătrunjel)
  • 2-3 linguri de orez
  • 200 ml smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 500 ml borș
  • sare și piper
  • 200 ml suc de roșii

MOD DE PREPARARE Borș de miel:

1. Mai întâi de orice trebuie să te ocupi de carne. După ce o aranjezi bine, o ții în apă rece timp de o oră, mai las-o 30 de minute pentru a se acomoda cu temperatura din cameră. În felul acesta se va găti mult mai bine.

2. Pune carnea la fier și adună spuma. După ultima „curățare” adaugă țelina, morcovul și păstârnacul, toate tăiate cubulețe și ceapa verde, mărunțită în rondele delicate.

3. Călește în două linguri de ulei ceapa uscată. Aceasta împreună cu ardeiul merg în oală alături de celelalte legume.

4. Verifică dacă este bine fiartă carnea de miel și scoate-o dacă este gata pentru a înlătura oasele.

5. Acum este cel mai bun moment să pui orezul spălat și uscat și sucul de roșii.

6. Carnea mărunțită în bucăți potrivite se întoarce în oala. Tot acum îți recomand să potrivești borșul de miel de sare și piper.

7. Borșul fier înainte se pune în oala, iar cât timp ciorba ajunge la punctul de fierbere pregătește ouăle și smântâna. Le temperatura camerei, acestea se bat bine împreună. Se îndoaie compoziția cu zeama fierbinte și se toarnă peste borșul de miel.

8. Pune și o mână zdravănă de verdeață, mai lasă să dea totul într-un clocot și oprește aragazul.

9. Borșul de miel nu se servește imediat, el trebuie lăsat vreo 5 minute, așa acoperit să se odihneacsă.

Știati că?

  • Borșul de miel poate fi lipsit de mirosul specific dacă țineți carnea aproximativ o oră în apă rece? De asemenea, carnea trebuie curățată bine de pielițe și grăsimi dacă vreți să alungați mirosul
  • Borșul de miel se pregătește în timp record, carnea, cu cât este mai fragedă cu atât mâncarea este mai repede gata. Dacă nu vreți să se desprindă carnea de pe os, carnea nu ar trebui fiartă mai mult de 20-30 minute.

Specific borș de miel:

Românesc

Tipul borșului de miel:

Borș cu carne

Caloriile borșului de miel:

Cu multe calorii

Timpul de preparare a borșului de miel:

30-60 minute

Complexitate preparare borș de miel:

Medie

Borș de sărbătoare:

Rețetă pentru Paște

Ai ceva de adăugat?...

*