Borș de lobodă

Borșul de lobodă este una dintre cele mai bune feluri de mâncare ce le poți consuma în sezonul cald. Răcoritor și ușor, borșul de lobodă este un deliciu servit mai ales rece, de la frigider alături de ceapă verde. Bogat în vitamine, borșul de lobodă are o culoare foarte frumoasă roșiatică, iar zdrențele de ouă, rătăcite prin zeama bogată de lugume îi oferă un aer foarte rustic.

Bors-de-loboda
INGREDIENTE Borș de lobodă:

  • 1500 ml apă
  • 500 ml borș
  • 5-6 legături de lobodă
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 morcovii
  • 2-3 cartofi mărișori
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3 linguri orez
  • 1 linguriță leuștean tocat foarte fin
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare după gust

MOD DE PREPARARE Borș de lobodă:

1. Zarzavatul spălat și curățat se dă pe răzătoare și se înăbușă în ulei, împreună cu ceapa verde tocată în rondele subțiri în oala în care urmează să pregătești borșul de lobodă.

2. Peste zarzavatul ușor înmuiat se adaugă cantitatea de apă recomandată în lista de ingrediente și sare. Se lasă să fiarbă câteva minute după care se adaugă orezul.

3. Până când bobul de orez se umflă și este aproape gata, se pregătește loboda. Spălată și tăiată subțire ea se adaugă în oală și se lasă să fiarbă timp de un clocot, moment în care trebuie să torni și borșul (acesta trebuie fiert separat, înainte de a fi adăugat în ciorbă) și să presari, în ploaie, leușteanul.

4. După alte două-trei clocote oprește focul. Oul bătut se pune deasupra.

Borșul de lobodă se poate servi fierbinte sau rece, de la frigider. După preferințe poți adăuga și o lingură zdravănă de smântână. De asemenea, lângă bolul umplut cu borș de lobodă îți recomand și câteva fire de ceapă verde.

Știați că?
Borșul de lobodă poate fi la fel de gustos, dacă nu chiar mai bun și mai răcoritor dacă înlocuiți borșul de putină cu un litru de sana sau iaurt?
Borșul de lobodă este un preparat extrem de sățios mulțumită proteinelor din lobodă? (17 g proteine într-o sută de grame de lobodă)

Specific borș de lobodă:
Românesc

Tipul borșului de lobodă:
Borș de legume

Caloriile borșului de lobodă:
Cu puține calorii

Timpul de preparare a borșului de lobodă:
30-60 minute

Complexitate preparare borș de lobodă:
Redusă

Borș de sărbătoare:
Rețetă pentru Paște

 

Ai ceva de adăugat?...

*