Borș de legume

Borșul de legume nu ar trebui să lipsească din dieta noastră alimentară, și asta pentru că ne permite să îl pregătim cu cât mai multe legume și verdeață pe care nu le-am consuma altfel, este ușor, sănătos și se prepară rapid. Iar în zilele de post sau în perioadele reci ale anului, un borș de legume fierbinte și aromat chiar priește organismului. Vom pune la fiert într-o oală cu apă legume și chiar resturi de legume după preferință. Putem folosi o ceapă galbenă, un morcov, un ardei roșu, un păstârnac, o felie de țelină și o rădăcină de pătrunjel. Acestea se taie în cuburi potrivite și se pun primele la fiert pentru 20 de minute, apoi putem completa cu câțiva cartofi tăiați tot cuburi, cu dovlecei, cu buchețele de conopidă, cu mazăre, fasole verde și boabe de porumb. Se lasă și acestea să mai fiarbă 15-20 de minute, apoi adăugăm o roșie mare, opărită, decojită și tocată mărunt. Se gustă de sare și de piper, se acrește cu borș de putină după gust și se lasă să mai dea câteva clocote. Tragem oala de pe foc și presărăm mărar, pătrunjel și leuștean. Borșul de legume se servește cu pâine caldă de casă sau cu focaccia cu ceapă și măsline.

Sursă foto – https://www.inspiredtaste.net

Ai ceva de adăugat?...

*