Borșul de dovlecei este un preparat extrem de simplu de realizat, complexitatea sa redusă permițându-vă să pregătiți acest borș de dovlecei oricând, chiar și într-o zi dintr-o săptămână aglomerată. În plus, faptul că este una dintre legumele pe care o puteți găsi în supermarketuri în orice perioadă din an, borșul de dovlecei devine cu atât mai ofertant, mai ales iarna, când preparatele calde fac minuni. De asemenea, trebuie știut faptul că dovlecei sunt bogați în vitamine, precum B1, B6, C, A, K și alte substanțe nutritive (fosfor, magneziu, acid folic).

INGREDIENTE Borș de dovlecei:
- 500 g dovlecei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 100 g smântână
- 500 ml borș
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE Borș de dovlecei:
1. Pentru a pregăti borșul de dovlecei începe cu spălarea și curățarea legumelor.
2. După această etapă, pătrunjelul, păstârnacul, morcovii tăiați pe jumătate împreună cu ceapa tocată mărunt se pun fiert. Până când albitura este pe jumătate gătită, separat se fierbe borșul cu o ceapă în el.
3. Când legumele s-au înmuiat se adaugă borșul împreună cu dovleceii tăiați în cubulețe.
4. Din acest moment este o chestiune de câteva minute până când borșul tău de dovlecel poate fi servit.
Cu cât este mai fierbinte cu atât este mai gustos, mai ales dacă-i pui și o lingură de smântână deasupra și câteva fire de mărar tocate mărunt.
Știați că?
Borșul de dovlecei – adevărat, fără smântână – este foarte potrivit în curele de slăbire. Dovlecelul aer foarte puține calorii (18 la 100 g), 80% din compoziția sa însemnând apă și nicio calorie, spre deosebire de alte legume.
Specific borș de dovlecei:
Românesc
Tipul borșului de dovlecei:
Borș de legume
Caloriile borșului de dovlecei:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a borșului de dovlecei:
30-60 minute
Complexitate preparare borș de dovlecei:
Redusă
Borș de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.