Borș de ciuperci

Borș de ciuperci – cât de des ai auzit de acest preparat? Borșul de ciuperci este una dintre cele mai ușoare feluri de mâncare ce pot fi gătite într-un timp extrem de scurt datorită numărului redus de ingrediente. Înainte de a trece la modul de preparate trebuie să vă împărtășesc câteva dintre curiozitățile ciupercilor. Ciupercile erau considerate în Egiptul Antic mâncare regală. De asemenea, ele fac parte din lista alimentelor cu gust umami, sau al cincilea gust. Ciupercile sunt bogate în vitamina D și B și pot înlocui cu succes carnea. De aceea, dacă sunteți la dietă sau vreți să țineți post încercați să consumați ciuperci, nu doar pentru proprietățile lor, cât mai ales pentru gustul lor desăvârșit. Ciupercile pot fi integrate în numeroase preparate și poate cele mai cunoscute sunt supa cremă de ciuperci sau ciupercile la cuptor sau la grătar cu cașcaval, dar borșul de ciuperci l-ați gustat? Ei bine, trebuie, căci acest borș de ciuperci se pregătește extrem de ușor. În continuare vă las să citiți lista de ingrediente pentru, precum și pașii de preparare.

Bors-de-ciuperci

INGREDIENTE Borș de ciuperci:

  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri orez
  • 6 linguri smântână
  • 500 ml borș
  • 1500 ml apă
  • mărar verde, pătrunjel verde
  • sare, după gust

MOD DE PREPARARE Borș de ciuperci:

1. Morcovul și pătrunjelul se curăță se spală, se dau pe răzătoare și se pun la fiert într-un litru și jumătate de apă, împreună cu ceapa, tocată mărunt.

2. Zarzavatul fiert se strecoară și se pune deoparte.

3. În supa rezultată se adaugă orezul și ciupercile curățate și spălate în prealabil, tăiate feliuțe subțiri. Se condimentează cu sare după gust și se lasă la fiert, la foc mic, sub capac, până orezul este gata.

4. La final se adaugă verdeața proaspătă și borșul fiert separat.

5. După două-trei clocote se înlătură după aragaz.

Borșul de ciuperci se servește fierbinte, cu smântână.

Știați că?

Specific borș de ciuperci:
Românesc

Tipul borșului ciuperci:
Borș de legume

Caloriile borșului de ciuperci:
Cu puține calorii

Timpul de preparare a borșului de ciuperci:
30-60 minute

Complexitate preparare borș ciuperci:
Redusă

Borș de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*