Borș de cartofi

Borșul de cartofi este o mâncare ieftină, spornică și care se pregătește și foarte rapid. Este perfect pentru o cină la care nu se dorește carne, ci doar ceva cald, acru și hrănitor. Vom folosi cât mai multe legume pe care le punem la fiert 20 de minute într-o oală cu trei litri de apă și un praf de sare. Borșul de cartofi iese tare gustos dacă folosim o ceapă galbenă, doi morcovi, un ardei galben, un ardei roșu, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o bucată mică de țelină. Tocăm în cuburi toate aceste legume și le punem la fiert, timp în care vom curăța și tăia în cuburi 4-5 cartofi nu foarte sfărâmicioși. Adăugăm și cartofii în oala cu legume și fierbem până când o furculiță intră ușor în cartof, fără a-l sfărâma. Opărim o roșie mare, o decojim, o tocăm mărunt și o punem în oală odată cu borșul de putină. Se gustă de sare, piper și de acru, se lasă să mai dea câteva clocote, apoi se ia oala de pe foc. Borșul de cartofi se presară cu mărar și pătrunjel proaspăt și se servește ca atare sau cu o lingură de smântână.

Sursă foto – https://www.foodandwine.com

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*