Supa cremă de roșii este o altă supă extrem de gustoasă, însă trebuie să ai mare grijă la roșiile pe care le alegi. Supa cremă de roșii se poate realiza și cu roșii conservate, însă este mult mai reușită dacă folosești produse proaspete. De asemenea, un truc la care poți recurge, în cazul în care roșiile sunt un pic mai acrișoare, este să adaugi în supa cremă de roșii o linguriță de zahăr brun. Acesta îi va tăia din aciditate.

INGREDIENTE Supă cremă de roșii:
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă de apă (roșie) medie
- 2 morcovi medii
- 5 roșii dulci, coapte bine
- 1 lingură pastă de tomate
- 8 frunze de busuioc proaspăt
- 700 ml supă de pui sau legume
- sare și piper
- 200 ml lapte sau smântână sau 100 ml lapte și 100 ml smântână
MOD DE PREPARARE Supă cremă de roșii:
1. Uleiul de măsline se pune la încins într-o cratiță largă.
2. Ceapa și morcovul se pun la călit până de înmoaie. Procedeul durează în medie 10 minute.
3. Se adaugă usturoiul mărunțit bine și totul se mai gătește pentru încă un minut.
4. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe, după ce le-ai îndepărtat pielița, busuiocul, pasta de tomate, sarea și piperul, precum și supa de pui. Se amestecă bine.
5. Când toată această compoziție începe să fiarbă se reduce flacăra la minimum și se lasă la gătit, neacoperită tip de 30 de minute, până când roșiile sunt gata.
6. Totul se transformă într-un piure cu ajutorul unui blender de mână.
7. Supa cremă de roșii obținută în urma procesării se reîntoarce pe aragaz adăugându-se acum și laptele sau smântâna, sau ambele.
8. Se asezonează cu sare și piper și se ține la foc până când începe să fiarbă din nou.
9. Supa cremă de roșii se servește cu puțin busuioc proaspăt presărat deasupra și crutoane
Știati că?
–
Specific supă cremă roșii:
Internațional
Tipul supei cremă de roșii:
Supă cremă de legume
Supă cremă de post
Caloriile supei cremă de roșii:
Cu puține calorii
Timpul de preparare a supei cremă de roșii:
30-60 minute
Complexitate preparare supa cremă de roșii:
Redusă
Supă cremă de sărbătoare:
Rețetă pentru tot anul

CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.