Cu toate că ciorba de sfeclă roșie se gătește mai ales în perioada postului, este deosebit de sănătoasă, hrănitoare și de mare ajutor persoanelor anemice. Necesită legume din belșug, verdeață proaspătă și bucăți mari de sfeclă. Se poate opta atât pentru sfeclă proaspătă, cât și pentru sfeclă gata fiartă. Pentru a prepara o ciorbă de sfeclă roșie cât mai dietetică, vom pune la fiert într-o oală cu apă legume după placul nostru, precum ceapă, morcov, ardei galben, ardei roșu, o rădăcină mică de țelină, o rădăcină de pătrunjel și un păstârnac. Tot acum putem adăuga câteva linguri de bulion și vom lăsa legumele la fiert cam 20 de minute. Dacă se dorește, se adaugă în ciorbă și 3-4 cartofi tăiați cuburi, iar după ce au fiert și aceștia se adaugă în oală patru sfecle fierte, date pe răzătoarea mare. Se acrește acum cu borș după gust, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă să dea câteva clocote. Presărăm peste ciorba de sfeclă roșie pătrunjel și leuștean proaspăt și o servim simplă sau cu puțină smântână.
Sursă foto – https://en.wikipedia.org