Ciorba de porc este o mâncare sățioasă și permisivă, în care puteți pune exact ce legume vă plac mai mult. Veți avea nevoie de 500-600 de grame de carne de porc (cel mai bine cotlet), o ceapă, un morcov, un ardei roșu, albitură după preferință (50 de grame de țelină, jumătate de rădăcină de pătrunjel, jumătate de rădăcină de păstârnac), patru cartofi, o cutie de roșii în suc propriu, 500 de mililitri de borș, sare, piper și verdeață după plac. La fel de bine, mai puteți adăuga câteva păstăi și boabe de mazăre. Carnea de porc se taie în bucăți mici și se pune la fiert într-o oală cu patru litri de apă, având grijă să luați spuma ori de câte ori este nevoie. Între timp, curățați, spălați și tăiați mărunt legumele. Cartofii îi tăiați cuburi și îi țineți într-un bol cu apă. Când carnea este aproape fiartă, adăugați legumele în oală și lăsați să fiarbă împreună douăzeci de minute, după care adăugați și cartofii, și mai lăsați la fiert alte douăzeci de minute sau până când cartofii sunt fierți. Acum este timpul să adăugați roșiile tocate mărunt și sucul lor, sare, piper și borș. Mai lăsați ciorba de porc să dea un clocot, apoi stingeți focul la oală și presărați pătrunjel și/sau leuștean proaspăt.
Sursă foto – http://homecookinginmontana.blogspot.com