Ciorba de perișoare cu borș este un preparat tare îndrăgit pe mesele românilor. Consistentă, hrănitoare și aromată, această ciorbă se pregătește fără dificultăți. Pentru perișoare delicioase, puteți folosi fie carne de porc tocată, fie carne măcinată de porc în amestec cu vită. La 600 de grame de carne se adaugă 100 de grame de orez, un vârf de cuțit de sare, un ou crud și două linguri de ulei de floarea-soarelului. Se amestecă toate aceste ingrediente și se formează perișoare cât mai mici. Se pun la fiert în trei litri de apă o ceapă tăiată mărunt, un morcov, un ardei roșu, o felie de țelină, o rădăcină de pătrunjel, un păstârnac și o gulie mică, toate tăiate în cuburi potrivite. Se fierb timp de 20 de minute, după care se adaugă rând pe rând perișoarele și un litru de suc de roșii și se lasă la fiert pentru 25-30 de minute. După ce a trecut timpul de fierbere, se acrește ciorba de perișoare cu borș proaspăt după gust și se lasă să dea câteva clocote. Se trage oala de pe foc și se presară leuștean și pătrunjel tocate fin. Ciorba de perișoare cu borș se servește cu smântână, cu ardei iute sau ceapă roșie.
Sursă foto – https://aroundthesoupbowl.wordpress.com