Ciorba de perișoare ardelenească are la bază numeroase legume care îi oferă gust bogat și consistență. Pentru a pregăti o ciorbă îndestulătoare, vom pune la fiert o ceapă, un morcov, un ardei roșu, o rădăcină mică de țelină, o rădăcină de pătrunjel și un păstârnac, toate curățate, spălate și tăiate în cubulețe potrivite. Perișoarele pentru ciorba ardelenească se prepară din 600 de grame de carne de porc măcinată, șase linguri de orez prefiert, o ceapă tocată cât mai mărunt, două albușuri de ou, puțin pătrunjel verde, sare, piper și boia dulce. Se formează bile mici care se cufundă în apa cu legume, de îndată ce începe să clocotească. Opțional, mai putem adăuga în oală trei linguri de orez și câteva buchețele de conopidă. Se lasă perișoarele să fiarbă aproximativ 25 de minute, apoi se adaugă o roșie mare tocată sau câteva linguri de bulion. Se mai lasă să dea puțin în clocot, apoi se presară cu verdeață din belșug. Deseori, ciorba de perișoare ardelenească se drege cu două gălbenușuri de ou amestecate cu 200 de grame de smântână grasă. Se poate acri cu borș, oțet sau zeamă de lămâie sau se poate servi cu ardei iute.
Sursă foto – https://www.thebossykitchen.com