Ciorbă de păstăi

Proaspete sau congelate, păstăile contribuie din plin la diversificarea regimului nostru alimentar. Ciorba de păstăi cu atât mai mult este binevenită, întrucât conține numeroase alte legume și verdețuri, care ne ajută organismul cum știu mai bine. Pe lângă păstăi congelate sau proaspete, pentru a pregăti o ciorbă gustoasă, vom mai avea nevoie de o ceapă, un morcov, un ardei roșu, o rădăcină mică de țelină, o rădăcină de pătrunjel și un păstârnac. Toate aceste legume le curățăm, le spălăm și le tăiem cât mai fin cu putință. Într-o oală, turnăm 6 linguri de ulei de măsline, puțină apă și înăbușim legumele 5-6 minute. În acest moment, adăugăm peste legumele înăbușite și păstăile, acoperim totul cu apă și lăsăm să fiarbă 45 de minute. Condimentăm cu sare, piper, punem și câteva linguri de bulion și acrim ciorba cu borș. După câteva clocote, stingem focul la oală și presăram verdeață proaspătă.

Sursă foto – https://kristinpotpie.wordpress.com

Ai ceva de adăugat?...

*