Pentru a prepara o ciorbă de miel gustoasă și hrănitoare, veți avea nevoie de aproximativ 1 kilogram și jumătate de carne de miel, inclusiv cap, gât și spată, legume după preferință, dar neapărat trei morcovi, două cepe, o rădăcină de pătrunjel, o bucată mică de țelină și un ardei gras, 50 de grame de orez, 250 de ml de borș și leuștean proaspăt. Se va pune o oală plină cu apă la fiert, iar când dă în clocot vom opări carnea de miel, după care o vom scoate într-o strecurătoare. Prin procedeul acesta, carnea de miel nu va mai avea acel miros destul de respingător. Într-o altă oală, vom pune la fiert carnea de miel opărită și legumele curățate, spălate și tăiate cuburi. Timpul de fierbere diferă în funcție de cât de fragedă ori nu a fost carnea de miel. Cu aproximativ 25 de minute înainte să fie gata ciorba, vom adăuga în oală orezul spălat bine și zvântat. Spre final, vom adăuga și borșul și lăsăm să dea în clocot.În cele din urmă, stingem focul și adăugăm în oală două mâini pline de leuștean tăiat mărunt.
Sursă foto – https://www.taste.com.au