Ciorba de linte nu este nicidecum un fel de mâncare plictisitor. Cu câteva ingrediente-cheie, poți prepara o ciorbă delicioasă și foarte sănătoasă. Poți folosi linte roșie, verde, uscată sau la conservă. Dacă nu-ți place ideea utilizării conservelor, spală 300 de grame de linte în câteva rânduri de apă și las-o puțin la înmuiat, timp în care te poți ocupa de pregătirea celorlalte ingrediente. Mai trebuie să cureți și să toci mărunt o ceapă galbenă, doi căței de usturoi, un morcov și, dacă preferi, puțină albitură. Într-o oală, se toarnă câteva linguri de ulei de măsline și se călește ceapa împreună cu usturoiul și morcovul, până când se înmoaie. Condimentăm amestecul de legume cu două linguri de bulion, cu sare, piper, boia de ardei dulce sau iute și puțin chimion. Adăugăm apoi lintea, 2-3 litri de apă și lăsăm să fiarbă 40-50 de minute. După ce ciorba de lintea fiert suficient, se poate pasa cu un blender de mână sau cu un tel, se gustă de sare și piper și se acrește cu suc de lămâie.
Sursă foto – https://www.slimfast.co.uk