Ciorbă de legume de post

În zilele de post ne prinde tare bine o ciorbă de legume fierbinte și aromată. Plus că este și o modalitate pentru a ne curăța organismul de grăsimi și toxine. Ciorba de legume de post poate fi servită la cină ca o masă în sine sau poate fi introdusă la masa de prânz. Se face foarte rapid și este și ieftină. Într-o oală cu apă fierbinte vom pune la fiert legume după preferință. Sunt potriviți morcovii, ardeii grași, rădăcinile de pătrunjel, păstârnac și țelină, precum și ceapa și guliile. Curățăm aceste legume și le tăiem în cubulețe mici, apoi le fierbem 20 de minute. În acest timp, curățăm și tăiem tot în cuburi vreo patru cartofi medii. Dacă doriți, odată cu cartofii adăugați în oală și mazăre, păstăi, conopidă, broccoli sau boabe de porumb dulce. Când cartofii au fiert, adăugăm fidea fără ou, patru linguri de bulion, sare, piper și borș după gust. Mai lăsăm ciorba să clocotească puțin și stingem focul la oală. Ciorba de legume de post va fi cu atât mai savuroasă dacă o asezonăm cu mărar și pătrunjel tocat fin.

Sursă foto – https://www.thespruceeats.com

Ai ceva de adăugat?...

*