Găluștele de griș pot fi adăugate în felurite preparate, însă puține se pot compara cu savoarea și starea de bine pe care o oferă un bol plin cu ciorbă de găluște. În plus, chiar și cei mici mănâncă fără probleme puțină ciorbă cu găluște moi. Dacă doriți să preparați ciorbă pe bază de carne, se va pune carnea la fiert și ori de câte ori va fi nevoie, se va colecta spuma. După ce carnea nu mai produce spumă, adăugăm în oală și legume după plac, precum ceapă galbenă, morcovi, ardei și albitură. Legumele se pot adauga întregi, ca după fierbere să fie îndepărtate, sau pot fi tăiate în cuburi potrivite. După ce legumele au fiert, acrim ciorba cu borș sau zeamă de lămâie, condimentăm cu sare și piper și o lăsăm să clocotească la foc mic. Acum este timpul să adăugăm găluștele pe care le vom prepara dintr-un ou, un praf de sare și 60 de grame de griș. Batem oul cu furculița, presăram sare și adăugăm grișul în fir subțire până obținem o pastă consistentă. Cu o lingură, luăm câte puțin din această pastă și o cufundăm în oala cu ciorbă. Lăsăm și găluștele să fiarbă puțin, apoi stingem focul la oală și presăram mărar și pătrunjel proaspăt.
Sursă foto – https://knifewhiskandspoon.wordpress.com