Ciorbă de găină

Nimeni nu poate refuza o farfurie cu ciorbă fierbinte de găină , gustoasă și plină de culori și arome. Ciorba de găină este și pe placul copiiilor, este nutritivă și sățioasă. Puneți la fiert într-o oală ce părți de găină doriți,  precum spinare, gheare, gât, aripi și pulpe. Strângeți spuma care se formează la suprafață de câte ori este necesar pentru a obține o zeamă cât mai limpede. Între timp, curățați, spălați și tăiați în cuburi potrivite o ceapă galbenă, doi morcovi, un ardei gras, o felie de rădăcină de țelină, un păstârnac și o rădăcină de pătrunjel. După ce carnea nu mai formează spumă, adăugați legumele în oală și lăsați la fiert la foc mediu 20 de minute. Ciorba de găină poate fi îmbogățită cu cartofi, fidea cuiburi sau cu tăiței făcuți în casă. Acriți ciorba cu borș de putină, aduăgați 3-4 linguri de bulion, gustați de sare și piper și lăsați să mai dea câteva clocote. Trageți oala de pe foc și asezonați ciorba de găină cu mărar și pătrunjel proaspăt din belșug.

Sursă foto – https://www.taste.com.au

Ai ceva de adăugat?...

*