Ciorba de fasole uscată este potrivită pentru zilele de post, când dorim o masă hrănitoare, consistentă și plină de savoare. Mai este și o ciorbă tare sănătoasă și plină de nutrienți. Fiind vedeta acestei ciorbe, fasolea se lasă peste noapte la înmuiat. O jumătate de kilogram de fasole este suficientă. A doua zi fierbem fasole în cel puțin patru ape, iar în apa în care o vom fierbe până la final, punem două frunze de dafin. Prin urmare, în timp ce fasolea fiartă și limpezită de patru ori fierbe acum complet, curățăm și tăiem în cuburi potrivite legume după preferință, precum o ceapă, doi morcovi, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o bucată mică de rădăcină de țelină. Le vom pune peste fasole, împreună cu două crenguțe de cimbru și lăsăm să fiarbă la foc mediu până când se înmoaie. Punem apoi câteva linguri de bulion sau două roșii opărite, decojite și tocate mărunt, sare și piper. Luăm oala de pe foc și aromatizăm ciorba de fasole uscată cu tarhon, pătrunjel sau leuștean.
Sursă foto – http://www.youseasonwithlove.com