Ciorbă de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan este un preparat rustic, aromat și deosebit de gustos, apreciat mai ales în zilele reci de toamnă și de iarnă. Pentru prepararea acestei rețete veți avea nevoie de 1 kilogram de fasole sau două conserve de fasole, 1 kilogram de ciolan afumat, trei cepe, doi morcovi, o bucăta de țelină, rădăcină de pătrunjel și de păstârnac după plac, 300 ml de bulion, 5 căței de usturoi, ulei, sare și piper. Ciolanul se pune la fiert într-o oală cu apă timp de o oră sau două, până când carnea se desprinde cu ușurință de pe os. Legumele se curăță, se spală și se taie cuburi. Într-o tigaie cu puțin ulei, punem la călit cinci minute ceapa și morcovul, apoi adăugăm celelalte legume și bulionul și lăsăm să se călească împreună alte cinci minute. Într-o oală, punem fasolea fiartă sau fasolea din conservă, turnăm compoziția din tigaie, cățeii de usturoi curățați și tocați fin și 3 litri de apă caldă. Lăsăm totul la fiert pentru 30-40 de minute, timp în care tăiem carnea de pe ciolan. La final, adăugam în oală și carnea tăiată fideluță și mai lăsam la fiert cinci minute. Ciorba de fasole cu ciolan se poate servi cu ardei iute, ardei murat sau ceapă roșie.

Sursă foto – https://noplatelikehome.com

Ai ceva de adăugat?...

*