Ciorba de fasole boabe este cu adevărat o mâncare nutritivă, ieftină și foarte gustoasă, servită mai ales în zilele de post. Putem face ciorbă de fasole boabe folosind fasole la conservă, fasole proaspătă pe care o fierbem acasă cel puțin două ore, dar la fel de bine putem folosi fasole pestriță sau amestec de fasole albă cu fasole roșie. În afară de 1 kilogram de fasole sau două conserve, ciorba mai necesită o ceapă, doi morcovi, o bucățică de țelină, o rădăcină de păstârnac și o rădăcină de pătrunjel, un ardei roșu, 300 ml de bulion sau suc de roșii, sare, piper, dafin, cimbru, leuștean și pătrunjel proaspăt. Legumele curățate, spălate și tăiate în cuburi mici se pun într-o oală la călit în câteva linguri de ulei, doar până se înmoaie. Peste legume adăugam fasolea fiartă acasă sau fasolea din conservă, trei litri de apă fierbinte, două frunze de dafin și o ramură de cimbru. Lăsăm ciorba să dea în clocot, apoi adăugam bulionul sau sucul de roșii și condimentăm cu sare și piper. Mai lăsăm să fiarbă zece minute, apoi stingem focul la oală și adăugăm peste ciorbă leuștean și/sau pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Sursă foto – https://www.bushbeans.com