Ciorbă de curcan

Ciorba de curcan este sănătoasă, hrănitoare, plină de nutrienți și poate reprezenta o masă bogată pentru cei mici sau o cină lejeră pentru persoanele care țin la siluetă. Pentru a prepara o ciorbă delicioasă, ideal ar fi să folosim aripi, pulpe și spinare de curcan, întrucât pieptul de curcan este destul de fad la gust. Ciorba de curcan mai necesită pe lângă carne, legume și verdeață, precum și puțin borș pentru acrit și suc de roșii. Prin urmare, puneți carnea de curcan la fiert într-o oală plină cu apă și luați spuma de câte ori este necesar. După ce carnea de curcan a fiert aproape în întregime, adăugați legumele tăiate cuburi. Morcovii, ceapa galbenă, boabele dulci de porumb, conopida, țelina, rădăcina de păstârnac și de pătrunjel sunt toate grozave pentru o ciorbă de curcan nutritivă. Lăsați legumele să fiarbă pentru 20-30 de minute, după care, opțional, puteți adăuga la fiert cartofi tăiați cuburi. Ciorba de curcan poate fi servită cu găluște de griș, cu tăiței de casă sau fidea, dar și cu orez brun. Adăugați suc de roșii, borș, condimentați cu sare și piper și lăsați ciorba de curcan să mai tragă câteva clocote. Trageți oala de pe foc și  aromatizați cu verdeață după preferințe.

Sursă foto – https://www.epicurious.com

Ai ceva de adăugat?...

*