Ciorbă de cartofi

Pe cât de simplu se prepară, pe atât de gustoasă și hrănitoare este ciorba de cartofi. În zilele de post, este o mâncare ieftină și binevenită pe mesele creștinilor. Se curăță, se spală și se taie în cuburi legume după plac, în cantități cât mai generoase.  Puteți folosi ceapă, morcovi, țelină, ardei, păstârnac, chiar și o tijă de apio sau praz. Se pot căli mai întâi toate aceste legume, dar pentru a obține o ciorbă cât mai ușoară, cel mai bine ar fi să le fierbeți la foc mic aproximativ 20 de minute, timp în care curățați, spălați și tăiați cartofii în cuburi. După 20 de minute, adaugați în oală și cartofii și lăsați să mai fiarbă alte 20 de minute sau până când o furculiță intră ușor în cartofi, fără a-i sfărma. Deși cartofii conțin deja carbohidrați, sunt persoane care preferă să adauge în ciorbă și o mână de fidea sau tăiței de casă. Ciorba se poate acri după plac cu borș sau cu zeamă de lămâie, iar la final se presară din belșug verdeață tăiată mărunt, se stinge focul și se acoperă oala cu capac preț de câteva minute, tocmai pentru ca zarzavatul să ofere cât mai multă aromă ciorbei. La fel de bine, se poate presăra puțin pătrunjel tocat direct în farfurie.

Sursă foto – https://cookslovak.com

Ai ceva de adăugat?...

*